miercuri, 22 aprilie 2009

Alice in Videoland


Un ritm halucinant, trei baieti si o fata ca vocal. Electroclash venit de pe meleaguri scandinave. Pentru cei nefamiliari cu stilul, electroclash-ul apare ca o reactie impotriva muzicii electronice promovate in media. Se inspira din new wave-ul anilor 80,  aducand in fata publicului pop-ul sintetizat (synthpop-ul) with a drums addition. Deseori catalogat ca stil underground, electroclashu-ul iti devine familiar daca asculti trupe gen: Ladytron, Interpol, Fischerspooner si Robots in Disguise.
Revenind la Alice in Videoland, recunosc, numele unui band ar trebui sa spuna cate ceva despre personalitatea acestuia. Alice in Videoland isi gaseste inspiratia numelui in ipostaza punk "in motion" a "Alicei din Tara Minunilor". Alice e de fapt Toril Lindqvist. Alaturi de Carl Lundgren,  in 2002,  pune bazele unei trupe ce combina stiluri stridente: synthpop, punk si electronica. Cu un look deloc cuminte- discopunk si cu o atitudine antrenanta, mesajul AiV nu poate fi altfel decat unul on speed, usor agresiv si ciudat...cu versuri feministe.
Originari din Suedia, Alice in Videoland se pot lauda cu 3 albume lansate: Maiden Voyage- 2003, Outrageous!- 2005, She's a Machine- 2008 si cu o reputatie de "the new Yeah Yeah Yeahs". In ciuda acestei etichete, care ar face pe multi artisti sa transpire de incantare, trupa nu accepta comparatii, catalogandu-si stilul unic si incomparabil: "sounds like nothing you have ever heard before". 
Must listen: "Lay me down", "She's a Machine", "Panic

eclectic enough?;)




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu